Työpuvun valinta - Suitsupply

Töiden taas alkaessa uuden haalarin hankinta oli ajankohtaista. Tämä ei ole itselleni helppoa, sillä leveä rinta ja kapeat hartiat eivät mahdollista satunnaisen puvun tilaamista netistä. Valinta on siis tarkka ja tapahtuu istunnaltaan hyviksi tietämistäni malleista. Tästä syystä vakavasti harkinnassa oli myös jäädä odottamaan Sauman vuosittaisia syksyn mittapäiviä, sillä heidän private label pukunsa vakuutti minut vahvasti, kun kävin heidän tuotteitaan keväällä hypistelemässä.

Kaiken remontoinnin verottaessa budjettia päätin kuitenkin käydä ensin läpi SuitSupplyn valikoiman. Kyseessä on yritys, joka myy canvas rakenteisia pukuja budjettihinnalla. Siinä missä peruspuku on rakenteeltaan tehty huonosti hengittävästä ja lässähtävästi liimakankaasta, Suitsupplyn half-canvassed puvut pitävät sisällään hevosen ja kamelin karvoista tehdyn vuorauksen. Vaikka Suitsupplyn puvulla on hintaa vain 300-600 euroa, on se saanut rakennettua vahvan maineen ja imagon, joista kertonee se, että esimerkiksi Tim Gunn on nimennyt sen suosikki miestenvaateliikkeekseen ja Lontoossa SuitSupplyn liike sijaitsee Sawille Row:n päässä. Kadun, joka on tunnettu maailman parhaista räätäliliikkeistään.

Olen sovittanut liikkeessä lähes kaikki SuitSupplyn mallit ja laajasta valikoimasta parhaiten minulle sopivat London fit sekä Washington fit. Valikoimaa läpikäydessäni totesin, että kaappiin voisi tarvittaessa mahtua myös puvun sijaan irtotakki- ja housu yhdistelmä. Päätöksen helpottamiseksi tein kuvat mahdollisista yhdistelmistä.

Voittajaksi selvisi tällä kertaa toinen setti vasemmalta villa-silkkisekoite takilla ja harmailla villakankaisilla housuilla. Värit ovat riittävän neutraalit myös syksyyn ja kevääseen ja irtopaikkaiset taskut tuovat hieman lisää kasuaalia ilmettä, jota irtotakkiyhdistelmässä saakin olla.

Tilaus myös SuitSupplyn tapaan toimitettiin nopeasti. Olin valmistautunut itse lyhentämään myös takin hihat ja tekemään muut mahdolliset muutostyöt viimeisenä lomapäivänä, koska aikaa vaatteiden viemiseen vaatturille Tampereelle ei olisi ollut. Hämmästyksekseni kuitenkin takki oli viimeisen päälle sopiva ja silkki-villa sekoite sen verran ryppyyntyvää, että hihatkin jäivät juuri sopiviksi. 

Housut jouduin tietenkin kuitenkin lyhentämään. Yritin etsiä netistä hyviä kuvallisia ohjeita lyhennystoimiin, mutta YouTube videoita lukuun ottamatta en löytänyt hyviä artikkeleja. Napsinkin siis tuosta hommasta kuvat ja kirjoittelin ohjeen puvun housujen lyhentämisestä, jollaista olisin itse kaivannut. Sen verran typerä noviisi kuitenkin olin, että lahkeista tuli aavistuksen eri mittaiset, koska en millejä mitalla tarkastanut. Housut jäivät ensimmäiseltä työreissulta siis kotiin.

SuitSupply:ta vielä ylistääkseni on annettava heille pisteet uusista massiivisista ja oikeasti käyttökelpoisista pukupusseista sekä järeistä puuhenkareista, jotka tulivat tilauksen mukana. Puhumattakaan oikeasta kanvas-rakenteesta tämän hintaluokan takille.

Jos budjettisi puvulle on yli 300€, niin pidä huoli, että saat laatua! Brändipuvuista saa usein pulittaa moninkertaisesti, mutta niiden laatu harvoin yltää esimerkiksi SuitSupply:n tasolle.

Jääköön siis mittapuvun hankinta syksymmälle.

Lue myös:

comments powered by Disqus