Vaatekaapin tarkastus työkuntoon

Kesäloman loppuessa on aika laittaa raksavaatteet naulaan - ainakin arkipäivien ajaksi - ja tarkastaa työhaalareiden tilanne.

Pukujen osalta tilanne on heikko. Talvelle löytyy tweediä, flannellia ja kashmiria. Kesälle pellavaa ja puuvillaa. Yleispukuja on oikeastaan vain yksi laivastonsininen peruspuku. Koska suurin osa vaatekaapin haalareista toimii vain yhtenä vuodenaikana, ei mitenkään ole mahdollista olla kulkematta vähintään kahta päivää viikossa samalla puvulla. Monessa puvussa ongelmana lisäksi on istuvuus laihdutusprojektin tuloksena.

Oikealta vasemmalle (edestä taakse) vaatekaappiin on päätynyt seuraavia pukuja:

  • Pellava-villasekoitteinen harmaa SuitSupply-puku
  • Kashmirvillainen ja kaksirivinen Cavaliere:n mittatilauspuku Vaatturimestari Kirsi Aholta (uskomattoman paksu ja rouhea kangas)
  • Smokki SuitSupply:lta (ei tietenkään kelvollinen työkäyttöön)
  • S110 villainen laivastonsininen peruspuku SuitSupply:lta
  • Harmaa, flanellinen, kevyt rakenteinen ja paikkataskuilla varustettu Oscar Jacobsonin irtotakki window pane kuosilla sekä yksiväriset beiget Oscar Jacobsonin flanellihousut.
  • Lubiamin L.B.M. 1911 puuvillainen ja rakenteeton irtotakki chinojen kanssa käytettäväksi.
  • Harmaa Prince of Wales kuvioitu puku Charles Tyrwhittin puku, jonka istuvuus ei ole täysin mieleeni.
  • Yönsininen flanellinen mittatilauspuku satunnaiselta aasialaiselta kiertävältä räätäliltä, jonka istuvuus, viimeistely ja kankaan laatu eivät ole koskaan vakuuttaneet.
  • 1960 -luvulla vaatturin Englannissa käsityönä tekemä kevyt sininen tweed -puku on ensiluokkaista työtä ja istuu erinomaisesti. Puku on kuitenkin joutunut kaapin perälle, sillä siitä huokuu mennyt aika ja sopivia tilaisuuksia sen käyttämiseen on hankala löytää. Kova pakkanen talvella on yleensä perustelu tämän puvun pukemiselle.

Lisäpotkua pukuosastolle ollaan siis mitä pikimmin hakemassa. Kauluspaidat ovat muuttuneet lähinnä Schoffamittatilauspaidoiksi tai Borrellin valmispaidoiksi. Muitakin mittatilaustoimijoita on testailtu ja myös Charles Tyrwhittin paitoja on jokunen kaappiin kertynyt.

Asusteet sen sijaan ovat tyydyttävällä mallilla uuden työkauden aloittamiseksi. On kevyttä neulesolmiota kasuaalimpiin päiviin, ...

...löytyy perinteisiä business-solmioita rauhallisemmilla ja aggressiivisemmillakin kuoseilla...

...sekä paksumpaa solmiota talven kylmemmille keleille.

Sukkiakin tuli keväällä haalittua sopivasti erilaisissa väreissä, jotta musta saa väistyä vain formaalimpaan käyttöön.

Kenkäosasto on jopa ihan hyvässä tilanteessa, vaikka sinne lisäysten hankinta usein eniten polttelisikin. Kenkiä löytyy jokaiseen vuodenaikaan riittävästi, jotta kenkäparille tulisi käyttöä yhdelle viikolle maksimissaan kaksi päivää.

Hyllystä löytyy tällä hetkellä kenkiä kaikilta seuraavilta valmistajilta: Tricker'sCrockett & JonesMeerminLoakeBarkerBexley ja Herring Shoes. Näistä kaksi ensinmainittua ovat osoittautuneet sekä laadultaan parhaiksi ja C&J:n 341 lesti istuvuudeltaan itselleni parhaaksi.

Lopputulos kaappien tarkastamisesta oli, että yksi puku täytyy nyt löytää lisää, jotta Suomen kiertäminen voi jälleen alkaa.

Lue myös:

comments powered by Disqus