Vaatturiliike Sauma

Vaatturiliike Sauma on yksi niistä valitettavan harvoista miestenvaateliikkeistä kotimaassa, jotka saavat aikuisen miehen muistamaan, miltä tuntui koulun jälkeen karkkikioskin edessä markka kädessä. Kasvoille nousee hölmö virne kun maalainen alkaa silmät selällään ihmettelemään kaupan antimia. "Ja sitten viidellätoista pennillä näitä!" 

Viimein minulla oli mahdollisuus päästä tutustumaan Sauman uuteen toimitilaan osoitteessa Bulevardi 14 odottaessani koneen lähtöä Helsingistä Rovaniemelle. Sauman mittatilauspuku on ollut mielessä jo pidempään ja nyt aikataulu oli viimein otollinen asialle. Mukana käynnillä oli myös järjestelmäkamera eikä Tj Tuomo Pynttäri pistänyt pahakseen, vaikka pengoin se kädessäni salama välkkyen vaaterekkejä läpi. Tässä siis hieman syksyn anteja liikkeestä ensihätään - kirjoittelen myöhemmin varsinaisesta mittapuvun tilaamisesta.

Vaatturiliike Sauma

Sauma on kahden yrittäjän Olli Holstikon ja Tuomo Pynttärin yhdessä vuonna 2004 perustama yritys, joka työllistää myös muutaman muun ihmisen. Kaikilla yrityksessä työskentelevillä on vaatturin koulutus, mikä on melkoisen huima referenssi. Liekö Suomessa muita miestenvaateliikkeitä, joissa saat jokaisella käynnillä ammattivaatturin palvelua. Ja pääsipä Sauma kansainvälisen miesten muodin Plaza Uomo lehdessä Top 100 shops in the world listallekin. 

Sauma erottautuu kilpailusta myös tuotevalikoimallaan, jossa on havaittavissa italialaisvaikutteita. Tuotemerkkeinä esimerkiksi Tagliatore, Tombolini ja Gran Sasso tuovat tuoreimmat tuulahdukset rennosta italialaisesta business pukeutumisesta. Myös palvelu noudatteli tätä rennompaa kaavaa, mikä on hienoa, sillä en koe itseäni yleensä kodikkaaksi formaalissa Teitittelevässä asiakaspalvelutilanteessa. Istuimmekin Tuomon kanssa keskustelemaan hetkeksi ennen kuin alettiin tositoimiin mittatilauksen suhteen.

Mittatilauspuvut

Mittatilauspuku lienee Sauman ydintuote, vaikka pukuja löytyy myös suoraan rekistä ja tehdäänpä niitä myös täysin räätälinpukuinakin. Mittatilauspuvuista löytyy useita toimittajia Saksalaisesta Ranskalaiseen ja tietysti muutamaankin italialaiseen. Erityisen mielenkiintoiset mielestäni ovat nimenomaan nämä italialaiset Mabro sekä Sauman oma private label -puku. Näistä jälkimmäiseen itse päädyin. Mittatilausprosessista kirjoitin erikseen toiseen artikkeliin.

Päällystakit

Talveen Sauman päällystakkivalikoimat ovat herkulliset. Tagliatorelta löytyy muutamia hienoja villakangastakkeja hienoilla materiaaleilla, joille tuo villakangas -nimitys ei tee oikeutta.

Casuaalimpaan menoon tikkitakeissa löytyi myös useampia todella hienoja vaihtoehtoja. Yritin pysyä hypistelemästä näitä liikaa ja pitää kameran itseni ja takkien välillä, jotta säästyisin ylimääräisiltä ostoksilta tässä vaiheessa.

Gran Sasso

Gran Sassolta löytyi muutama todella hieno neuletakki (kuvat huonoja mutta menköön). Onneksi taas lompakon kannalta töissä pukukoodi on puku ja tallilla jotain aivan muuta.

Carmina

Kenkävalikoiman tähdet ovat Carminalta. Valmistaja, jonka tuotteita ei Suomessa mikään muu liike myy. Hintaluokka Carminan kengillä on laatutasoon nähden kohtuullinen 450€ +/-. Todella kauniita kenkiä kaikin puolin mutta omakohtaista kokemusta ei muutoin merkistä ole.

Lopputulos

Puku tuli kutakuinkin tilattua ja yksi talvinen villainen Amanda Christensenin taskuliinakin tuli lunastettua mukaan. Vierailu venähti sen verran mittavaksi, että kentälle tuli kova kiire ja ehdin check-iniin vain kolme minuuttia ennen sen sulkeutumista. Näiltä pohjilta on todettava, että sekä palvelu että tuotteet olivat ehdottomasti 5/5.

Vaatturiliike Sauma

Bulevardi 14, 00120 Helsinki, 09 495 524, Avoinna: ark. 10-18, la 11-15

Muita artikkeleita:

ETUSIVU
Kuvat 3 ja 6 ovat Sauman omasta galleriasta.

comments powered by Disqus