Valkoinen kauluspaita

Valkoinen kauluspaita on väistämätön osa jokaista business -vaatekaappia. Se toimii hyvänä pohjana aivan mille tahansa pukukokonaisuudelle. Jos vaatekaapista puolestaan löytyy vain yksi kauluspaita, on sen syytä olla valkoinen.

Tähän postaukseen inspiraationa toimii uunituore Huebscherin mittatilauspaita Saumalta.

Valkoisen kauluspaidan käyttö

Valkoinen kauluspaita on oikea valinta kaikkiin virallisempiin tilaisuuksiin. Sellainen tulee löytyä kaapista vähintään häitä ja hautajaisia varten. Huhut kertovat, että pankkiirin, juristin ja johdon konsultin tulisi myös pukea valkoinen kauluspaita arkena, mikäli tapaavat uuden asiakkaan. Väittävät herättävän enemmän luottamusta.

Itse käytän valkoista kauluspaitaa oikeastaan koska tahansa siltä tuntuu. Oikealla solmiolla ja asusteilla se voi olla myös osa varsin arkista asua. Jos valkoista kauluspaitaa tulisi jossain välttää, niin farkkujen kanssa. Farkkujen kaveriksi löytyy rennompiakin nappikauluksisia paitoja…

Kauluspaidan hankinnassa huomioitavaa

Valitse 100% puuvillaa

Suomalaiset miehet valittavat hikoilevansa puvussa. Ei mikään ihme, jos paitakin on tekokuitua! Näiden kuvien monikäyttöiseen kauluspaitaan valitsin kankaaksi 100s pin point kankaan, joka on arvokkaan ryhdikäs mutta ei kovinkaan paksu. Paita vaatii kyllä silitysrautaa, mutta niinhän ne kaikki.

Osta oikean kokoinen paita

Kaulus kuristaa, paita pussittaa vyötäröllä ja hihat roikkuvat rystysissä? Perusongelma! Näin sen ei kuitenkaan tarvitse olla - eikä tällaiseen tule tyytyä! Pienellä etsinnällä paremman istuvuuden kyllä löytää ja hihojen nappeja voi itsekin kiristää. Tällaiselle hukkapätkälle kuitenkin mittatilauspaita on se paras vaihtoehto.

Laskokset selässä imartelevat, mikäli keskivartalon elintaso ei ole ehtinyt paisua aikuisen miehen mittoihin. Hiha puolestaan kuuluu päättyä ranteeseen.

Yksityiskohdat ratkaisevat?

Paidan monikäyttöisyys pikemminkin kärsii, jos yksityiskohtia haetaan värikkäillä napeilla tai ompeleilla. Nappilistaakaan ei valkoinen kauluspaita kaipaa. Itse jätin myös rintataskun pois.

Silti pienet yksityiskohdat kuten paksummat napit tai näkymätön nimikointi voivat tuoda paitaan sitä oikeaa tunnelmaa.

Kaulus

Useimmissa kauluspaidoissa on kaulusten sisällä muoviset kaulusluut, jotka jäykistävät kaulusta. Parhaissa paidoissa nämä ovat poistettavissa. Tämän paidan otin, paitsi irroitettavilla kaulusluilla, myös pehmeämmällä kaulusrakenteella. Kaulusluut taisin jättää heti Vaatturiliikkeeseen, etteivät vahingossakaan jää kauluksiin kummittelemaan.

Kaulusmallina levitetty kaulus on omaan makuuni. Jos aiheeseen tulisi jokin nyrkkisääntö antaa, niin mitä leveämpi solmio, sitä levitetympi kaulus.

Huebscherin mittatilauspaitojen kaulusvalikoimaa.

Yhteenveto

Jos miehen pitää omistaa yksi kauluspaita, niin se on tämä. Jos tästä vuodatuksesta tulisi puolestaan nostaa yksi ohjenuora, se lienee: Osta oikean kokoinen ja pitäydy yksinkertaisessa!

Mittatilauksella ainakaan ei voi mennä pahasti pieleen.

Sauman vaatturit onnistuivat mitoissa hämmentävän hyvin ensiyrittämällä. Korjausta seuraavaan paitaan jäi vain yksi sentti hartian kaltevuuteen sekä yksi sentti hauiksen ja hihan kainaloaukon leveyteen.

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus