Tagliatore villakangastakki

Hain viime viikolla Saumasta viimein mittatilauspukuni ja samalla koppasin itselleni uuden talvitakin työkäyttöön joulun ennakkoalesta. Lisää itse mittatilauspuvusta hieman myöhemmin, kunhan käyttökokemuksia on kertynyt. Tässä kuitenkin muutamia fiilistelyjä Tagliatoren alpakan villaisesta villakangastakista.

Takin materiaali on silkkinen ja kevyt mutta lämmin. Kuvat eivät todellakaan tavoita villakangastakin varsin ylellistä tuntumaa. Alpakan villa on paitsi lämmin ja silkkinen myös hyvin vettä hylkivä.

Takki on klassinen kaksirivinen ulkotakki rintataskulla ja läpällisillä paikkataskuilla. Leikkaus on kuitenkin taattua italotyyliä rivolla kauluskäänteiden leveydellä sekä mukavan napakalla istuvuudella.

Takki: Tagliatore (Vaatturiliike Sauma), Puku: Private Label MTM (Vaatturiliike Sauma), Paita: Luigi Borrelli, Kengät: Alfred Sargent Ramsey (MTO: Snuff Suede + Dainite), Solmio: Mannby&Rörling, Taskuliina: Amanda Christensen (Vaatturiliike Sauma)

Kauppaan kuului takin räätälöinti istuvaksi. Hihoja lyhennettiin oikeaan mittaansa ja takkia hieman kavennettiin. Kavennuksen olisi voinut tehdä myös saumoista, mutta päätimme kiristää selän puolella olevaa tamppia, mikä loi sinne hieman eloa laskoksien muodossa. Vyötä myös nostettiin reipas tuuma, jotta se saatiin parhaalle mahdolliselle korkeudelle. Tulos oli varsin mieluinen!

Nyt työkäyttöön löytyy myös viimein vaihtoehto mustalle villakangastakille.

Vahvuudet

  • Malli ja leikkaus: Näyttävä olematta täynnä yksityiskohtia.
  • Räätälöinti: Istuvuudesta pidettiin huolta ennen kuin sain takkia kaupasta mukaani. Olen erityisen tyytyväinen kavennukseen, selän laskoksiin ja tampin nostoon, vaikka se saattaa mielipiteitä jakaakin.
  • Todella ylellinen, kestävän tuntuinen ja kevyt materiaali!

Heikkoudet

  • Käytettävä pelisilmää asiakasvelvoitteiden suhteen... Rintatasku liinoineen sekä näyttävä malli saattavat lyödä "keikari" -leiman otsaan (ammatillisen uskottavuuden sijaan) perinteisemmillä toimialoilla ja yrityksissä.
  • Hinta: Tällaista takkia ei osteta vain yhtä talvikautta varten. Toisaalta eipä tuo kertakäyttökulttuuri oikein kiinnostakaan.

Muita artikkeleita:

ETUSIVU

comments powered by Disqus