Jalkalamppu työhuoneeseen

Työhuoneen remontointi alkoi alkuvuonna kovalla tarmolla. Tämä totutusti hiipui varsin pian - kuten tarmoni muitakin rehellisiä töitä kohtaan yleensäkin. Projekti on kuitenkin rullannut hiljalleen eteenpäin ja nyt jouluksi sain sen jo listoja lukuunottamatta kuntoon. 

Sisustus on aloitettu prioriteettijärjestyksessä: tietokone, audio, LP-soitin, nojatuoli ja nyt jalkalamppu. Vuorossa ovat vielä työtuoli sekä riippuvalaisin.

Ja tietysti listat sitten joskus muutaman vuoden päästä...

​

Työhuoneen valaistus

Olen vasta hiljattain oppinut arvostamaan hyvää valaistusta niin käytännön kuin sisustuksenkin näkökulmasta. Asiaan ei ole vähiten vaikuttanut se, että verkkokauppasyndikaattiimme kuuluu myös led-kauppa. Olemmekin kehittäneet varsin tietoisesti kyseisen kaupan tuoteskaalaa hiljalleen DIY henkistä nippeliä laajemmaksi ja syksyn aikana valikoimaamme kertyi myös useita jalkalamppuja. Näistä oli ehdottomasti valittava yksi omaan toimistoon.

Tämä Spot -jalkalamppu oli ainoa, jonka molemmat puolison kanssa hyväksyimme.

​

Työhuoneessa on tärkeää ylipäänsä olla jonkinlaista valaistusta. Vaikka itse teen kaiken työn näyttöpäätteellä, silmät väsyvät erittäin paljon, mikäli näyttöä tuijottaa vain pimeässä. Erityisesti näytön taakse seinälle on hyvä saada valoa. Tätä varten työpöydälläni on kliseisen kuuluisa Block -lamppu, jolla saa hieman rauhoittavaa valoa suoraan työpisteeseen, mikäli ei jaksa laittaa kaikkia valoja päälle.

Jalkalamppu puolestaan on siitä mukava, että se on helposti suunnattavissa ja siirrettävissä yleisvalosta, lukuvaloksi, työvaloksi tai jopa toiselle seinustalle ompelukoneen viereen ompeluvaloksi.

​

Jalkalamppu osana valaistusta

Hyvin sijoitetulla jalkalampulla voi saada aikaan ison vaikutuksen huoneen tunnelmaan. Korkealla jalkalampulla voi valaista pimeämpiä nurkkia tai muita kattovaloilla huonolle huomiolle jääneitä alueita. Jalkalamppu toimii erityisen hyvin lisävalaisussa vanhassa talossa, jossa kattoon ei olla upotettu - eikä voida upottaa - suunnattavia halogeeni tai led valoja.

Erityinen paikka jalkalampulle kuitenkin on suosikkinojatuolin takana.

Hetki aikaa lukea nojatuolissa. Pimeä huone - vain jalkalamppu valaisee olan takaa. Savuinen single malt lasissa. Rauhallinen jazz rahisee hiljaa LP levyltä… Tarvitseeko mies enempää?

​

Spot jalkalamppu

En ala omaa tuotetta sen enempää promoamaan mutta sanon, että olin todella tyytyväinen yksityiskohtiin ja laatuun. Tietysti yli kolmella huntilla pitää laatua saadakin. Mutta turhamaisena hifistelijänä jäin todella ihmettelemään: Miksi valmistaja ei kerro lampun suunnittelijan nimeä? Haluaisin tuotteelle myös tarinan, nimen ja kasvot.

No, tyydyttäköön laatuun ja itseäni tyydyttävään ulkoasuun.

Erityisenä plussana tälle valaisimelle luen sen, että polttimo jää täysin piiloon. Nykyajan LED polttimot eivät edelleenkään tyydytä itseäni visuaalisesti, mutta tuntuu järjettömältä käyttää enää hehkulamppuja vain ulkonäön takia. Tällaisen lampun kanssa tuota ongelmaa ei ole ja 6W valaisee tarvittaessa muutakin kuin pelkän nojatuolin.

​
comments powered by Disqus